כניסה לגולשים רשומים

שם משתמש:
סיסמה:
 זכור אותי במחשב זה

שכחת סיסמה? לחץ כאן
עדיין לא נרשמת? לחץ להרשמה

חיפוש הודעות בפורום

מיין לפי:  

תזונת התינוק המומלצת מהלידה ועד גיל חצי שנה  המשך...

תזונת התינוק המומלצת מגיל חצי שנה ועד שנה  המשך...

לתינוק שלכם צומחות שיניים? הכתבה הזאת עבורכם  המשך...

עקומות גדילה: האם התינוק מתפתח כמו שצריך?  המשך...

כל מה שחשוב שתדעו על חיסונים  המשך...

התפתחות העובר: כל השלבים  המשך...

לא מצליחים להיכנס להריון? הכתבה הזו עבורכם  המשך...

איפה כדאי ללדת? המדריך לבתי היולדות בארץ  המשך...

15 טיפים שיעזרו לכם לחסוך בהוצאות המשפחתיות  המשך...

רשימת קניות מלאה לקראת לידת תאומים ושלישייה  המשך...

כיצד בוחרים כיסא בטיחות לתינוק?  המשך...

כל מה שרציתם/ן לדעת על בחירת עגלה לתינוק  המשך...

רשימת קניות מלאה לתינוק שבדרך  המשך...

החנויות הכי שוות לקניית בגדי תינוקות ופעוטות  המשך...

איפה הכי כדאי לקנות צעצועים לקטנים?  המשך...

מחשבונים

פורום מתכונים

כתיבת הודעה חדשה
03/12/2011 18:50 גם לי יש     ו    ויצמן    

סמסונג גלקסי בעלי קנה לי מתנה

03/12/2011 11:07 אורנית, במתכון של המרק עדשים- כמה עדשים?     ו    ר*ע*ו*ת    


מרק עדשים לילדים ומבוגרים
 
שמן זית
6 שיני שום
2 בצלים
3 גזרים (עיגולדים)
3 עגבניות (קוביות)
3 תפח"א
עדשים אדומות (רצוי להשרות ללילה)
חופן פטרוסיליה
הודו

איך?
לטגן את הבצל + שום מס' דקות
להוסיף גזר ועגבניות
להוסיף עדשים ולהמשיך לטגן עוד קצת
בסוף להוסיף מעט פטרוסיליה שטופה היטב

לתבל - מלח, פלפל (לא חובה), 1/4 כפית כמון (חובה!) + 3-4 כפיות לימון- אבקת מרק אופציונלי (אני לא משתמשת בכלל)

להוסיף מים, להרתיח ולבשל (לפחות שעתיים) (לטעום שהתיבול OK)

לאחר שמתקרר - לבלנדר בלינדור גס ...

03/12/2011 15:54 תודה!     ו    ר*ע*ו*ת    


10/11/2011 19:37 אני עושה עם בצל קצוץ     ו    מיכל לב    

11/11/2011 07:33 גם לי הייתה הדילמה הזאת... שמים בקערה מכסים במים רותחים ועוד קצת כמו אורז. ונותנים     ו    ר*ע*ו*ת    


לזה חצי שעה,
מסננים- ויש ל בורגול מוכן לאכילה....

02/12/2011 19:55 אני מכינה ככה     ו    ויצמן    

משרה מעט במים מסננת
מטגנת בצל מטוגן
מוסיפה את הבורגול השטוף מטגנת מעט
מתבלת בכורכום מלח ופלפל
מוסיפה מים אותה כמות כמו של הבורגול
מערבבים ומנמיחים לאש קטנה די דומה לפטיטים
אני אוהבת להכין במחבת בריאות  או בסיר עם תחתית עבה

02/12/2011 12:12 טוב אז בסופו של דבר יש קובה אדומה עם דלעת, פתיתים קציצות עוף ובקר מטוגנות ועוגיות בצק     ו    ליאת83    

פריך מגולגלות בשוקולד והשאר ממרח תמרים ..
שתהיה שבת מדהימה לכולם וטעימהההההה

30/11/2011 10:16 בוקר טוב יש פה מישהי שיודעת להכין מרק עדשים?     ו    שני.    

אם כן אשמח למתכון

30/11/2011 10:30 הקפצתי לך שירשור עם מרק עדשים     ו    tsell    

30/11/2011 11:01 תודה רק איפה לא רואה אותו     ו    שני.    

30/11/2011 11:02 סליחה ראיתי תודה רבה רבה     ו    שני.    

30/11/2011 10:31 מתכון בבקשה מיכל...     ו    tsell    

25/11/2011 08:17 גולש....     ו    הדס-מנהלת הפורום    

1 - 1.5 ק"ג בשר לגולש
2  בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2  שיני שום כתושות
3 גזרים חתוכים לטבעות
שמן זית לטיגון
 
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2  כפות גדושות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
 
ההכנה:
 
*  מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים., הבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפור כמו בתמונה.
 

 
*  מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
 

 
* מוסיפים את רסק העגבניות ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות          
 
ממש לפני ההגשה מכינים בצקניות.
 
5 כפות קמח לבן,
 
2 ביצים
 
מעט מלח
 
 מערבבים את שלושת החומרים לעיסה מעט דלילה אך צמיגים.
 
להזליף במרק דרך פומפיה או סתם עם כף להמשיך בבישול עד שהבצקניות הופכות למוצקות, עניין של 2-3 דקות.
 

 

22/11/2011 21:50 אורז מלא עשיר...     ו    מיכל לב    

על כוס אורז מלא 2 כוסות מים
בצל מגורד
גזר מגורד
תפוחי אדמה מגורדים.
שמיר קצוץ.
תיבול כמו שאוהבים.
כנפים\גרונות... אני שמה קוביות של חזה עוף.
לערבב הכל ביחד.
לטגן 2 דקות ולהוסיף את המים. שרותח להנמיך את האש עד שיתבשל.

========== מעדן

23/11/2011 07:48 נשמע ממש נחמד- ארוחה בסיר!     ו    ר*ע*ו*ת    

23/11/2011 21:12 היום עשיתי היה ממש יאמי.     ו    מיכל לב    

22/11/2011 12:53 אוכל לתינוקת בת 7 חודשים     ו    iriti    

היי,
אשמח לקבל מתכונים/המלצות לאוכל מוצק לתינוקת בת 7 חודשים.תודה

22/11/2011 21:45 מרק טעימי לכל המשפחה...     ו    מיכל לב    

חומוס
בטטה
תפוחי אדמה
בצל.
לבשל היטב עם מלח פלפל שחור וממש מעט מעט קנמון.
לטחון בבלנדר.
להוסיף כוסברה קצוצה לתת בישול נוסף של 10 דקות ו.........
ש מרק מחמן אמי וטעימי עם ריח משכר...
בתאבון.

21/11/2011 22:01 טנקס     ו    בננהלוטי    

19/11/2011 20:51 חמין יאמי...( מתכון שלי)     ו    מיכל לב    

לטגן בצל עד להזהבה.
להוסיף רבע כוס גריסים
חצי כוס שעועית .
וחצי כוס גרגירי חומוס .
חצי ראש שום
בשר\עוף. ( אנ שמה גם וגם פשוט אוהבת את שניהם.)
גידים
ביצים
( לפעמים אני שמה גם עוגה= בשר טחון עם קוסקוס מעט קינמון שקדים וצימוקים מלח מערבבת היטב  שידבק-אפשר להוסיף ביצה שידבק טוב לגלגל כמו נקניק ולשים בתוך בד  לקשור היטב ולהניח בחמין.)
מלח ופלפל גרוס + 2 כפות סילאן
לבשל היטב
אנ שמה על פלטה כל השבת עד הבוקר וזה סוף הדרך
החמין דבשי והרוטב סמיך ומהמם!!! פשוט ללקק את הסיר.
בתאבוןwink

19/11/2011 09:55 חמין של אמא שלי     ו    ר*ע*ו*ת    


החמין הזה מיוחד כי יש בתוכו כיכר בשר- אפשר במקום לשים חתיכות בשר.
לחמין (5 סועדים):
לטגן בצל בינוני, להוסיף אחרי הטיגון 4 כוסות מים
5 שיני שום, כף כמון, כף מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כף פלפל שחו. לערבב, כשרותח לסדר מלמעלה:
חצי כוס שעועית לבנה (לא הענקית!!)
כוס חומוס ספרדי גדול
(שהשרת ללילה במים חמים).
5 ביצים
5 תפוחי אדמה בינוניים. קלופים וחצויים.

כיכר בשר- ל"נקניק" לחמין כמו שקוראים לזה אצלנו בבית : מספיק ל 2 נקניקים שאת השני את מקפיאה לחמין הבא:
1.2 קילו בשר טחון, כוס פירורי לחם, 7 שיני שום כתוש+ 2 ביצים (טריות) + חצי כוס פטרוזיליה+ 3 פלפל סודני קצוץ, מלח, כמון, ופלפל שחור. ללוש הכל, עם קצת שמן קנולה, לקרוץ כיכר בשר ארוך, ולשים בסיר הרותח.

לשים על הפלטה מכוסה בשמיכה כל הלילה, עד הנוזלים מצטמצמים .
אפשר להכין אורז עם זה, אפשר להוסיף שקית קוקי בתוך הסיר עם חיטה, מה שאתם אוהבים.

(עשית לי חשק לקפוץ לאמא)

19/11/2011 20:42 קודם כל תודה רבה! נשמע טעים! ושאלה     ו    irash    

קודם לשים מים ואחר כך להכניס את כל המצרכים בשכבות? ואם אני שמה חתיכות בשר מתי לשים ואיך?
ולקפוץ לאמא זה תמיד כייף!smiley

20/11/2011 17:56 בעקרון זה ממש לא משנה, את יכלה לטגן את הבצל, לסדר את השכבות ולשפוך מעל מים רותחים     ו    ר*ע*ו*ת    


מקומקום חשמלי.

את הבשר שמים מעל הקיטניות... גם אם זה הכיכר בשר וגם אם אלו נתחים.

18/11/2011 17:54 מתכון לקצפת שתהיה יציבה מספיק-איך אתן עושות?     ו    בננהלוטי    

אני עשיתי עד היום עם שמנת מתוקה ו2 כפות סוכר ,לפעמים מוסיפה מקל וניל מגורר אבל בא לי לנסות משהו חדש

13/11/2011 09:28 אני עשיתי את העוגה של ניקי nikib.co.il יש שם מתכון לעוגת שוקולד לגן, מעולה! חיסלו!     ו    naamay    

ובכלל יש לה עוד מלא מתכונים שם שמתאימים, במיוחד חלביים מתאימים לדעתי. מזל טוב!

13/11/2011 14:33 אני ממליצה על העוגה של הדס. לא דביקה יושבת יפה על מפית, טעימה לא מתוקה מידי ולא חנק     ו    ר*ע*ו*ת    


וקלה להכנה- עוגה בקערה! ובלי ערבול....

המחמאות:
שלחתי אותה לכמה אנשים כבר... וקיבלתי סימוסים מברכים.. חבל על הזמן.

בקיצור מעולה! רק טוב עשתה לי בחיים העוגה הזו...(במיוחד הרחיבה לי את מרכז הגוף...cheeky)
גם להורים וגם לקטנים.

13/11/2011 18:34 מצטרפת להמלצה     ו    בננהלוטי    

13/11/2011 18:55 גמאני ;)     ו    הדס-מנהלת הפורום    

14/11/2011 21:14 אחלה מתנה! אין על זה!!!     ו    מיכל לב    

07/11/2011 21:36 אלרגיה לחלב     ו    inna :)    

היי ערב טוב, בני בן שנה וחודשיים אלרגי לחלב אוכל לרוב ירקות פירות ובשר , עם הארוחות של הבוקר והערב יש לי ממש בעיה אין לי ממש מה לתת רק מטרנה צמחית . אם יש לכם לתת לי איזה המלצה מתכון אשמח מאוד . תודה

08/11/2011 08:52 יש לך שתי הודעות למטה מתכון של דייסת שיבולת שועל (קוואקר) שרשמתי לשני.     ו    נעמה-יועצת כלכלית    

בנוסף לתוספות שרשמתי שם אפשר גם להוסיף סילאן כמובן, וכל העולה על רוחך :)

אני לארוחת ערב נותנת לפעמים פסטה

מה לגבי טוסט? אם זו רק רגישות לחלב ולא ממש אלרגיה אז אפשר גבינה צהובה, כדאי להתייעץ עם הרופא כי לא כל מוצרי החלב אסורים כשיש רגישות לחלב, בדר"כ גבינות קשות מותר.

אפשר פרוסת לחם עם טחינה גולמית וירקות חתוכים



13/11/2011 14:49 אפשר לקנות ממרח שקדים- שקדיה/ שקדמון, לדלל במים ויש חלב שקדים ואז להכין עם זה, פרי שי     ו    ר*ע*ו*ת    


שייק.

שקדמון- אפשר להשיג סופר  של מגה הטבעי... זה נותן לזה טעם של חלב כמו סימילאק חלבי. וזה פרווה.

1. אפשר להכין חצי בננה+ כף טחינה+ חצי תמר, מרוסק = ממש טעים ומתוק.

2. אפשר להכין דייסת סולת, ולהוסיף עליה כל מיני תוספות :
כוס מים, 2 כפות סולת (עשיר בברזל), לחכות שהמים רותחים לשפוך בזרם דק את הסולת ולערבב, להוסיף סוכר ענבים או תמר מעוך או כפית שקדיה, או סילאן. וזה נורא טעים.

3. אפשר להכין מלוח... אבוקדו עם ביצה מגורדת בפומפיה, ושמן זית לימון.

4. אפשר להכין שייק פירות על בסיס מים ולהוסיף כפית שקדיה.

5. אפשר לרסק פירות עם ביסקוויט וכפית שקדיה.

6. יש מתוכנים בספר בישול של מטרנה של דייסת אורז. עם מים. ומתכונים של שיבולת שועל פה בפורום עם מים.

7. אני מכינה פרנץ טוסט, עם עגבינה מגורדת בצד, טחינה בצד, וחותכת לפסים ומציעה לילדה את זה פעם עם טחינה עם עגבניה או מעורבב.

8. קציצות טונה של ענבלושה טובות מאוד! חפשי בפורום אחלה ארוחת ערב.

9. קישוא מגורד בפומפיה, עם ביצה ו2 כפות קמח- אני אופה בתבנית אישית קטנה בתנור, וחותכת ונותנת לילדה. (ובכלל כל מתכון קציצות ירק אני הופכת לפשטידה כדי לא לטגן).

יש מלאאאאאאאאאאאאאאאא מה לאכול!!!!

13/11/2011 19:05 וואו תודה אם יש לך עוד אני ממש אודה לך האלרגיה ממש מבאסת     ו    שני.    

כבר לא יודעת מה לתת לארוחת בוקר וערב אין ספק שעזרת תודה

13/11/2011 14:36 שניצלים..... בתנור!     ו    ר*ע*ו*ת    


תכינו שניצלים כמו שאתם עושים בבית, ביצה, פירורים...

שימו נייר פרגמנט בתבנית גדולה, תסדרו את כולם יפה בפנים צפוף...
זרזפו שמן זית מעל....
לתנור על גריל

בקיצור- יוא- בול! בול! כמו המטוגן, ו

החיים דבש!, בלנדרתי, והילדה אכלה.... יאמי יאמי. ואני בלב שקט שלא טיגנתי...

11/11/2011 23:17 יאפ!!     ו    בננהלוטי