כניסה לגולשים רשומים

שם משתמש:
סיסמה:
 זכור אותי במחשב זה

שכחת סיסמה? לחץ כאן
עדיין לא נרשמת? לחץ להרשמה

חיפוש הודעות בפורום

מיין לפי:  

תזונת התינוק המומלצת מהלידה ועד גיל חצי שנה  המשך...

תזונת התינוק המומלצת מגיל חצי שנה ועד שנה  המשך...

לתינוק שלכם צומחות שיניים? הכתבה הזאת עבורכם  המשך...

עקומות גדילה: האם התינוק מתפתח כמו שצריך?  המשך...

כל מה שחשוב שתדעו על חיסונים  המשך...

התפתחות העובר: כל השלבים  המשך...

לא מצליחים להיכנס להריון? הכתבה הזו עבורכם  המשך...

איפה כדאי ללדת? המדריך לבתי היולדות בארץ  המשך...

15 טיפים שיעזרו לכם לחסוך בהוצאות המשפחתיות  המשך...

רשימת קניות מלאה לקראת לידת תאומים ושלישייה  המשך...

כיצד בוחרים כיסא בטיחות לתינוק?  המשך...

כל מה שרציתם/ן לדעת על בחירת עגלה לתינוק  המשך...

רשימת קניות מלאה לתינוק שבדרך  המשך...

החנויות הכי שוות לקניית בגדי תינוקות ופעוטות  המשך...

איפה הכי כדאי לקנות צעצועים לקטנים?  המשך...

מחשבונים

פורום מתכונים

כתיבת הודעה חדשה
23/01/2012 10:23 והנה גם כאן     ו    אמא של רוני ג`וי    

קציצות ברוטב עגבניות:
 
חומרים:
בשר טחון  - אני מערבבת הודו + חזה עוף (חצי ק"ג בערך)
 
1 בצל בינוני מגורר גס
1 תפוח אדמה בינוני מגורר גס
קישוא – מגורר גס
(אפשר לטחון גס בבלנדר)
פירורי לחם (כף)
מעט פטרוסיליה קצוצה
מעט מלח, מעט פלפל
 
טיפה שמן בתערובת
ליצור תערובת אחידה מכל החומרים
 
בסיר - לסדר פרוסות עגבניות טריות (ללא הקליפה). להמליח אותן מעט. שתי שיני שום שלמות.
 
בצלחת נפרדת פפריקה מתוקה, כורכום + שמן. לטבול את הידיים וליצור קציצות מתערובת הבשר.

לסדר יפה בסיר.
 
לאחר שהכל יושב בסיר להוסיף מים (קצת מתחת לגובה הקציצות - ומהצד כדי שלא יתפרקו) + 2-3 כפות רסק עגבניות.



בתיאבון :)

22/01/2012 18:02 עוגיות טחינה     ו    ellki1986    

09/01/2012 12:51 יש למישהי - מתכון שווה לעוף בתנור ?!     ו    tamarz    

הכנתי אותו בכ"כ הרבה טעמים (דבש, קולה, פפריקה, חוויג....) ובא לי משהו אחר

09/01/2012 13:42 כנסי     ו    אמא של רוני ג`וי    

עוף שלם בתנור -
לשטוף טוב טוב
לתבל במלח, שמן זית ושום - מבחוץ ובפנוכו
לדחוף לימון שטוף - עם הקליפה - אחרי שיצרת בו חריצים (בלימון) לתוך העוף
להכניס לתנור בחום הכי גבוה שיש ואחרי מספר דקות להוריד החום
לקראת הסוף להעביר לגריל להשחמה
קראנצי ויאמי

גם עוף מחולק את יכולה לעשות על אותו רעיון - הכי פשוט שיש והכי טעים - מלח, מעט פלפל, שום ולימון  לערבב עם שמן זית ולמשוח את חלקי העוף  תוך כדי עיסוי


14/01/2012 13:37 ->     ו    הדס-מנהלת הפורום    

 עוף עם תפוחי אדמה בתנור
 
מצרכים:
כרעיים/ שוק עופות (לפי הצורך)
4-5 תפוחי אדמה
שום כתוש
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף בצל
 
 
אופן הכנה:
תפוחי אדמה:
חותכים תפוחי אדמה לקוביות/ רצועות עגולות ומכניסים לקערה גדולה
מוסיפים כף פפריקה מתוקה, מלח, פלפל חריף, פפריקה חריפה וכף שום כתוש
מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים.
 
עוף:
מכינים רוטב סמיך לא מיימי! כדי שידבק לעוף ולא ינזל.
טיפה מים, כף שום כתוש, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל חריף, כף אבקת מרק עוף בצל ומערבבים
כל עוף טובלים
(אם נגמר הרוטב מכינים עוד, אם נשאר לשפוך על תבנית העוף ותפוחי האדמה.
 
לאפות כשעה וחצי חום גבוהה – עד שמתקבל עוף יבש ותפוחי אדמה רכים
 
בתאבון!!!
 

30/12/2011 22:54 מעמולים     ו    הדס-מנהלת הפורום    

מעמולים-

2 כוסות סולת
כוס קמח רגיל
כף מי ורדים/כף תמצית וניל
אף אבקת סוכר
100 גרם חמאה

לערבב את כל המרכיבים ולהשאיר שעתיים כעיסה.

מלית-
ממרח תמרים
אגוזים קצוצים
כפית אבקת קינמון


לאחר שעתיים לעשות עיגולים מהעיסה, למעוך, לשים באמצע מלית ולסגור בצורת סהרונים...

לחמם תנור על 170 מעלות עד שהבצק קצת מתקשה (משהו כמו חצי שעה), להוציא, לפזר אבקת סוכר-

בתיאבון cheeky



31/12/2011 09:19 ואו נראה מעולה וממש טעימי!!     ו    tua@123    

31/12/2011 18:37 אפשר להזמין?     ו    בננהלוטי    

06/01/2012 07:40 היי הדס,כנסי רגע     ו    grkamil    

עשיתי את המעמולים אבל משום מה לא יצא לי עיסה,
אז הוספתי קצת מים,אני מקווה שלא הרסתי את המתכון,
את יודעת למה לא יצא לי המתכון,אולי חסר לי משהו?
יום מקסים

14/01/2012 13:36 אופסססס סוריייייייייי->     ו    הדס-מנהלת הפורום    

שכתי לכתוב כוס מים

11/11/2010 22:12 לביבות תפוחי אדמה ללא טיגון     ו    zehavit277    

את הלביבות האלה אופים בתבנית שקעים של מיני-מאפין. אם אין לכם תבנית כזאת אפשר להסתדר עם תבנית אפיה רגילה, מרופדת בנייר אפיה, ולהכין כדורי-לביבה ביד.
החומרים

5-6 תפוחי אדמה גדולים
2 ביצים
2 חופנים עשבי תיבול קצוצים מכל המינים והסוגים (מה שיש בבית או בגינה)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
וכך עושים:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים (או במיקרו) עד שהם רכים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
3. מועכים את התפוחים לפירה ומוסיפים ביצים, עשבים, שום ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה. אם רוצים מוסיפים גם גבינה צהובה.
4. מעבירים את המחית לתבנית שקעים קטנה (מיני-מאפין) ומשומנת, או מלבבים לביבות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
5. אופים כ-1/2 שעה, עד שהלביבות משחימות. מגישים עם יוגורט (0% שומן) או שמנת חמוצה.

01/12/2010 12:58 הכנתי את זה ויצא מהמם!! תודה     ו    netaal221    

11/01/2012 13:53 אני גם! יצא מדהים... תודה!     ו    רעננצוק    

יצא ממש מדהים! בדיוק התחלתי לחפש חברות מטבחים ואני רוצה לשדרג את המטבח בבית.
בשנה האחרונה התחלתי לבשל מלא, ואני חייב מטבח משודרג יותר בבית. תודה על המתכון!

15/12/2011 22:46 שווה     ו    בננהלוטי    

10/01/2012 16:32 מעניין מאוד....     ו    רעננצוק    

מעניין מאוד.. תודה על הקישור.
בדיוק עיצבתי בבית מטבח חדש, ואני כלכך רוצה להתחיל לבשל בו...
כל החברים שלי בתקופה אחרונה שדרגו מטבחים בבתים שלהם, ואנחנו נכנסנו להתקפת בישול מטורפת.
זה כלכך כיף. בכל מקרה, תודה ונמשיך לשתף ולהשתתף... אחלה אתר!

01/12/2011 20:22 מתכון לחמין - מחר תמונה :) ->     ו    הדס-מנהלת הפורום    

 חמין
 
מצרכים:
שמן קנולה
תפח"א
3/4 כוס שעועית לבנה
3/4 כוס שעועית אדומה
כוס גריסים
כוס חומוס
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
ביצים קשות מוכנות מראש
בשר שריר
2 כפות אבקת מרק
כף מלח גדושה
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
 
 
12 שעות קודם –
להשרות את השעועית והחומוס
 
 
אופן הכנה:
לשפוך שמן לתחתית הסיר;
לפזר את הבצל והשום – פרוסות - תחתית;
לסנן את השעועית והחומוס;
לשים בתוך הסיר בפינה את השעועית בפינה אחרת את החומוס ;
לשטוף גריסים ולהכניס בעוד פינה;
להניח על הקטניות והדגנים את הבשר;
על הבשר להניח את תפח"א;
מעל תפח"א ביצים קשות;
 
בקערה לערבב 4 כוסות מים רותחים+תבלינים
 
לשפוך מעל החמין.
 
להביא לידי רתיחה במשך שעה על אשר קטנה על הגז.
 
להכניס לתנור שמחומם מראש לחום 240 מעלות
אחרי שאני רואה שרתח, להוריד לסביבות 120 בהנחה שזה רותח.
 
אם יורדים המים, להוסיף מים לכיסוי.
 
3-4 שעות לפני שמוכן לא להוסיף כבר מים.
 
בערך 18 שעות....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בתאבון!!!
 
 

12/12/2011 11:05 מתגעגעת לחמין של אמא...     ו    מיציפיצי    

אבל מאז שאני מניקה אני פשוט לא יכולה לאכול שום דבר שמכיל קיטניות (בגלל הגזים כמובן) והחמין הזה זה "פצצת קיטניות מהלכת"!! :)

30/12/2011 12:47 עוגיות שיבולת שועל, טחינה וג'ינג'ר     ו    שלינקי    

יצא מעולה - קל להכין ואפילו בריא !

עוגיות שיבולת שועל ג'ינג'ר וטחינה

החומרים הם למעל 60 עוגיות קטנות  (אפשר לאחסן בכלי סגור / להקפיא  או להביא לחברים laugh)


חומרים:
1 כוס שמן
1 כוס טחינה
1/2 כוס מים
3.5 כוסות שיבולת שועל (לא גרוסה)
1.5 - 2 כוסות קמח - בערך (הסבר בהמשך)
2 כוסות סוכר
אבקת אפייה
4 ביצים
ג'ינג'ר טרי מגורד דק (בערך כף )  או כפית ג'ינג'ר יבש טחון
2 כפיות קינמון


הכנה:

מערבבים יחד את החומרים היבשים: שיבולת השועל, הג'ינג'ר, הסוכר, אבקת האפייה, הקינמון וכוס אחת של קמח (!)
מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים  ומערבבים היטב.    
איך נדע אם צריך להוסיף עוד קמח וכמה?
המרקם צריך לצאת קצת יותר סמיך מדבש.  כלומר:  לא נוזלי מידי, אבל מספיק דביק ורך שאי אפשר עדיין לעשות כדורים עם היד - ולכן נשתמש בכפית.



מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו).
שמים נייר אפייה בתבנית ויוצרים ערמות עם כפית מהתערובת בכל פעם, לשים לב שיש מרחק מספיק ביניהן.  התערובת תשתטח ותתנפח מעט.  גם אם תצא לכם בסוף עיסה אחת על כל התבנית - לא נורא, כי יהיו מספיק נגלות לשפר.

אופים עד שהעוגיות יבשות למעלה ומקבלות גוון חום אפרפר - לא שחום  ולא חום כהה בשום אופן.

חשוב מאוד !!!
כשהעוגות יוצאות מהתנור לא לגעת בהן עד לצינון וחלט כיוון שהן יוצאותץ רכות מאוד ועם הקירור מתקשות - לא להתפתות ולהחזיר לתנור (כמו שאני עשיתי בהתחלה cheeky)



מ א ו ד  טעים, באמת.  ולא כי אני המצאתי - כי פשוט אכלתי כבר איזה 10...

ב ת א ב ו ן !!!



28/12/2011 20:34 אני כל כך מעופפת -מה שכחתי לקנות ?     ו    בננהלוטי    

קמח !!!!!! ועוד קמח עוגיות.....     מחר....גם ככה היום שלי היה עמוס מיגרנות ככה שיצא טוב העיכוב 

27/12/2011 12:03 שאריות בצק עלים     ו    שלינקי    

מה לעשות עם שאריות???
חיתוכי בצק עלים עם סוכר וקינמון - נשמר בצנצנת סגורה שבועות !! (אם מישהו מתאפק ! )

יאמ יאמ


06/12/2011 22:30 סתם... חצי קילו בשר מס' 6, 2 קופסאות יכין עגבנית מרוסקות, בצל, שום, אורגנו, מלח ,פלפל     ו    ר*ע*ו*ת    


פפריקה,כף סוכר חום, קישוא מגורד, גזר מגורד , (כן.. כן.. רציתי לשרברב פנימה כמה ויטמנים, לא מרגישים, בעלי לא ידע בכלל).

07/12/2011 09:07 יש למשהי רעיון לעוגת יומולדת?     ו    מאמי1234    

אני צריכה להכין לאחיינת שלי המהממת (זה מסורת) עוגה ליומולדת 6. מכינה לה כל שנה עוגת ארנב,ברבי,דובי וכו...
יש לי את הספר אבל לא ממש בא לי להכין משהו משם...
יש למשהי רעיון לעוגה מגניבה?(יש לציין כי יש לי תינוקת בת 4ץ5 חודשים אז לא יכולה לעשות משהו שמצריךיותר מדי )

08/12/2011 10:32 זה לא עוגה: תכיני ביצת קינדר ממולאה בממתקים     ו    ר*ע*ו*ת    


צריך שוקולד, להמיס אותו, לשפוך לקערה עגולה ממתכת. לקרר , לקנות  ממתקים שווים, להניח על מגש ומעל לשים את כיפת השוקולד- להגיע עם פטיש פלסטיק! :)

* אפשר לעשות עוגות אחרות- עוגת פיל, עוגת ,ארנב, עוגת דורה, עוגת פו הדוב, עוגת ברבי/ בראטס במרכז של עוגת קוגלהוף. אפשר לעשות פנייקים ממולאים בשוקולד מגולגלים.


14/12/2011 21:10 ארוחת ערב קלילה לעצלנים...     ו    מיכל לב    

מלאוח למרוח עליו ביצה
מפזרת מלח גס ושומשום
וקמיל או קצח.
חותחת לרצועות ואופה עד שמזהיב.
להגיש עם סלט עשיר וגבינה לבנה.

15/12/2011 21:01 מה זה קמיל?     ו    ויצמן    

13/12/2011 13:00 מחפשת רעיונות לארוחת הערב של עמית     ו    ויצמן    

די מאסנו בביצה טונה וכד' יש רעיונות ?

04/12/2011 22:20 טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים (:     ו    עומרכ    

 
טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים החשובים באמת (:
אז...  הזמנתם חברים לחגוג אצלכם בבית  הכללים הפשוטים להגיש יין בצורה "נכונה "  ומקצועית
מבחינת סדר הגשת היינות בארוחה – תמיד להתחיל מהקל לכבד , מומלץ את המנות הראשונות ללוות עם יין לבן יבש , את המנות העיקריות מומלץ ללוות עם יין אדום יבש  ואת הקינוחים עם יין מתוק
יש לבדוק את שנת הבציר , ביינות לבנים לא מעל 4 שנים משנת הבציר המצוינות על הבקבוק
וביינות אדומים מומלץ מינימום 4 שנים משנת הבציר מכיוון שיין אדום מתיישן ומשתבח עם השנים
 
כמובן להקפיד על טמפרטורת ההגשה , יינות לבנים בסביבות 5 מעלות , יינות אדומים – 18 מעלות
את היינות האדומים רצוי לפתוח כשעה לפני ההגשה על מנת שיוכלו "לנשום" ומומלץ למזוג לדיקנטר על מנת שיוכלו "להיפתח"  
יש להסיר את החלק העליון של הקפסולה , ולחלוץ את פקק השעם , יש לשים לב כי אם פקק השעם רטוב "מקצה לקצה" ,
סימן שהיין מקולקל
המזיגה הראשונה צריכה להיות כ- 1/8 מגובהה הכוס לשם טקס הטעימה ואז מזיגה לכולם , יינות לבנים מקובל למלא כמעט עד סוף גובהה הכוס ויינות אדומים עד כדי מחצית מגובהה הכוס.
 
בהצלחה , שלכם – זיו מנור
www.zivmanor.co.il